Software & Automatisering

Gepubliceerd op 27 juni 2024 om 09:55

Wij bij 3DiY automatiseren verschillende type systemen. De meeste automatisering wordt gedaan met een PLC en Microcontrollers, dit was van ouds de standaard. Tegenwoordig zijn computer-systemen veel lager in prijs waardoor het weer interessanter wordt om échte software toe te passen voor verschillende doeleinden. Vooral in de entertainment, leisure & sport is dit interessant. Software voor computers is flexibeler en heeft meer mogelijkheden dan een PLC bijvoorbeeld. Hierbij is te denken aan mogelijke communicatie protocols, het weergeven van informatie op een (touch) scherm of display en het verwerken van gegevens dat flexibeler is. Via externe systemen is het mogelijk om inputs en outputs (fysieke hardware) te koppelen, daarbij is integreren in diverse systemen mogelijk zoals kassa-software, websites, apps e.d.

 

Een goed voorbeeld van deze combinatie is onze prisongames software dat bestaat uit (ARM-64) gebaseerde computer systemen met externe hardware. De externe hardware bied ons inputs en outputs voor het koppelen van fysieke interactie en de software bied ons de mogelijkheid dit op een interessante manier te presenteren in 1080p of zelfs 4K beeld. Het is tevens mogelijk om bijvoorbeeld een beamer te gebruiken i.p.v. een beelscherm om de gebruikerservaring te verrijken. Daarbij is het mogelijk om AI te integreren direct in de software.

Door het gebruiken van externe systemen zijn wij niet genoodzaakt dit alles zelf in ontwikkeling te nemen, tevens zouden wij gemakkelijker kunnen overstappen naar een ander systeem als dit nodig is. Hierbij is de klant dus minder afhankelijk van vendor-lock-in en wordt dit zoveel mogelijk voorkomen. 

 

Het is duidelijk dat de consument fysieke & interactieve computing zeer interessant vind. Wij van 3DiY maken dit weer mogelijk.

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.